06-19012464

Jos Kleijnen

Nog 9 plaatsen beschikbaar

1, 2, 3 & 5 daagse wandelingen

4 programma's uniek en doeltreffend effectief

1 daagse Tao-Natuur-Specials

DSCN4939

Chinees en Japanse Vitamine Groen voor Gezondheid en Geluk

Omgaan met negatieve stress

In de wereld waarin we leven speelt stress een steeds grotere rol. Stress blijkt steeds vaker een stille sloper van onze gezondheid te zijn die onze weerstand gaandeweg verzwakt en voor vroegtijdige veroudering zorgt. De Britten zeggen wel eens ‘Stress kills’.

Stress is eigenlijk een normaal onderdeel van ons leven. Zonder stress functioneren wij niet goed. Maar teveel stress kan het leven verkorten en onze levenskwaliteit zelfs halveren. Het probleem is dat we vaak te laat merken dat de ‘positieve’ stress is omgeslagen in ‘negatieve’ stress.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het geheim om gezonder, rustiger en weer gelukkiger te worden heeft te maken heeft met onze verbinding met de natuur. Eenvoudig gezegd: ons lichaam voelt zich snel thuis in een natuurlijke omgeving en daar kun je heel succesvol met stress omgaan. Van mindful in een bos wandelen, tot even pauzeren in een park of zelfs een tijdlang op blote voeten door je eigen tuin lopen. Als je echt ingrijpende veranderingen nodig hebt, dan zijn speciale oefeningen handig, zoals: Taoïstische Helende Natuurklanken, Staan als een Boom, Bosbaden en Blote Voeten Meditatietochten.

Waarom probeer je het niet gewoon eens uit en ga je een keer met mij mee tijdens een Tao-Natuur-Special?

Helende Klanken

De Helende Klanken bestaan al honderden jaren bij de Taoïsten. Ze worden daar voor het slapen gaan gebruikt, zodat je lichaam 's nachts beter uitrust en je in de ochtend weer sneller fit en gezond aan het werk kunt gaan. Klinkt toch goed, of niet? Ga dan maar eens een dag lang mee oefenen in de open natuur.

Staan als een boom

Deze 4 oefeningen zijn eigenlijk een stille en onopvallende manier van staan en bewegen. De beschermende effecten voor je gezondheid en weerstand zijn echter indrukwekkend. Het vraagt wel wat tijd om de 4 beschermende houdingen goed aan te leren. Bij mij leer je ze in de vrije natuur.

Bosbaden

Al tientallen jaren lang wordt in Japan Bosbaden (Shinrin Yoku) beoefend. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bosbaden helend werkt, ziekte voorkomt en gezondheid bevordert. Dus wat houdt je tegen? Kom gewoon een dag lang mee 'bosbaden' in ongerepte natuur.

Blote Voeten Tocht

Als je helemaal tot rust wilt komen, je weer één met de natuur wilt voelen en ondertussen alle herstellende effecten van mindful wandelen en direct contact met de natuur wilt meemaken, dan is een Taoïstische blote voeten meditatietocht je grote kans. In slechts een paar uur tijd beweeg je terug naar eenvoud en stilte.

“Wat levert het je op?”

‘Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen ontspannen. Ze voelen zich verfrist en krijgen nieuwe energie. Op die manier wordt ziekte voorkomen en een gezonde levensstijl bevorderd.'(Yoshifumi Miyazaki, auteur en expert ‘BosBaden’.) ‘Tijd doorbrengen tussen bomen en planten kan je bloeddruk verlagen, stress verlichten, meer energie opleveren en je immuunsysteem versterken.’ (Dr. Ging Li’, internationaal expert op het gebied van bosgeneeskunde’.)

Er is ondertussen een schat aan gegevens verzameld die bewijzen dat bosbaden:
Scroll naar boven
Direct gesprek starten?