06-19012464

Jos Kleijnen

Nog 9 plaatsen beschikbaar

1, 2, 3 & 5 daagse wandelingen

Ontdek magische momenten heel dichtbij

Avond- en NachtWandelingen

Full moon willow

Kom dichter bij je lijf, open zintuigen en geniet volop

Bijzondere Natuurbelevingen

Je wilt af en toe even weg uit je haastige bestaan van alledag, je bezinnen, weer terug naar de natuur gaan. Gewoon gaan wandelen blijkt dan al enorm te helpen, maar je kunt ook meer doen dan alleen maar wat rondlopen.

Een avond- of nachtwandeling onder begeleiding biedt je tal van kansen om van je wandeling veel meer te maken dan een klein ommetje. Als je ook nog met een ‘Platland-Magiër’ of ‘Bomen-Sha-Man’ optrekt, wordt je tocht vanzelf een ‘ontdekkingsreis’.

Dus kom in beweging en ga een keer mee op een avond- en nachtwandeling. Je bent van harte welkom.

Wat zijn de mogelijkheden?

De sfeer, het licht, de geluiden, de stilte, het slechtere ‘zien’ zullen vanzelf je zintuigen verder openen. De spanning van het ‘onbekende’ zal je wakker houden. Zo’n wandeling verandert vanzelf in een soort actieve meditatie waarbij al je  intuigen geprikkeld worden. Het ritme van je stappen zal je stiller maken. Het verdwijnende licht brengt je steeds dichter bij jezelf. Het aftasten van je route verbetert je balans en maakt je meer één met je lichaam en daardoor ook met de natuur.

Avondwandeling

Avondwandelingen brengen rust en magie terug in je leven. Vooral net voor en na de schemering verandert de sfeer van het bos of natuurlandschap zeer ingrijpend. Dit tijdstip wordt 'The hour op Power' genoemd in de oude magie. Dit soort momenten van 'magie' of 'macht' zijn een kans voor mensen die durven mediteren of stil zijn in de duisternis.

Nachtwandeling

Nachtwandelingen vragen je op een andere manier te bewegen, te luisteren en te voelen. Je waarneming verandert. Andere zintuigen worden geprikkeld. In de verte blaft een geschrokken reegeit, dichtbij schreeuwt een uil, om je heen bewegen tal van dieren in het gebladerte. Glimwormpjes zorgen voor een 'sprookjesachtig' moment. Je kunt er vies en nat bij worden.

Vollemaanstocht

Vollemaanstochten bieden een unieke kans om te genieten van de nacht, de stilte en het licht tijdens een kalme, langzame wandeling. De sfeer is vaak ronduit magisch en het licht verbluffend. Werken met maanbomen kan er bij horen. Voor je het weet zie je een uil voorbij komen of hoor je een das in je buurt bewegen.

ZomerZonnewende

De zomerzonnewendewake vindt één keer per jaar plaats. Je slentert urenlang door de natuur en blijft de hele nacht op een plaats waken. Om je heen bewegen de everzwijnen, in de verte blaffen de reeën, boven je hoofd vliegt de nachtzwaluw. Je kunt de muggen horen dansen, totdat je indut. De volgende morgen wordt je verrast door de zon en de kou.

“Wat levert het je op?”

‘Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen ontspannen. Ze voelen zich verfrist en krijgen nieuwe energie. Op die manier wordt ziekte voorkomen en een gezonde levensstijl bevorderd.'(Yoshifumi Miyazaki, auteur en expert ‘BosBaden’.) ‘Tijd doorbrengen tussen bomen en planten kan je bloeddruk verlagen, stress verlichten, meer energie opleveren en je immuunsysteem versterken.’ (Dr. Ging Li’, internationaal expert op het gebied van bosgeneeskunde’.)

Er is ondertussen een schat aan gegevens verzameld die bewijzen dat bosbaden:
Scroll naar boven
Direct gesprek starten?