06-19012464

Jos Kleijnen

Nog 9 plaatsen beschikbaar

1, 2, 3 & 5 daagse wandelingen

Natuur coach & trainer sinds 2007

Over Jos Kleijnen

Contact

Jos Kleijnen Coach en Trainer
Kroppestraat 93, 6071 HC
Swalmen

Mobiel: 06-19012464

[email protected]
KvK: 12064894

Over Jos Kleijnen

De natuur als gewoonte

Het maken van een wekelijkse wandeling door het bos is daarom iets waar jij een gewoonte van zou moeten maken. Het is natuurlijk wel fijn zodra jij meer af weet van de natuur om je heen en hoe je er mee in contact kunt komen. Wat hierbij kan helpen is een Bos- en bomentraining bij JKS trainingen. Tijdens deze trainingen zullen verschillende oefeningen ervoor zorgen dat jij weer een kan worden met de natuur om je heen. Maar wat gebeurd er eigenlijk allemaal tijdens zo’n training?

Wat is een Bos- en bomentraining bij JKS trainingen?

Bij een bos- en bomentraining zullen verschillende activiteiten ervoor zorgen dat je open
komt te staan voor de natuur. Het zal jou innerlijke stilte geven en een zuivere openheid voor het contact met de natuur. Allereerst zullen er verschillende meditaties worden gehouden om je bewust te maken van jouw omgeving en jezelf. Daarnaast zal er ook blinddoekwerk plaatsvinden om jou makkelijker te laten focussen op de juiste prikkels. De bos- en bomentraining is de kans om helemaal te kunnen relaxen en beter in je vel komen te zitten. Bedenk je dus niet en vergezel ons tijdens één van onze trainingen. Dit zal je helpen tot rust te komen en je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Wat heeft natuurbeleving jou te bieden?

De eenvoud en het geduld van de natuur kan jouw signalen weer helder krijgen. Rust, ruimte en vooral stilte is ‘voedsel voor de geest’. Het volgen van een natuurbeleving training kan zorgen voor een dieper weten van je hart. Ook oude kennis kan weer naar boven worden gehaald vanuit die rust. Dus wacht vooral niet te lang en kom een keer langs. Samen de natuur in gaan zal jou helpen je voor langere tijd goed te voelen en jezelf te herontdekken. De trips die op de planning staan in de categorie natuurbeleving varieren in de lengte. Het is mogelijk om dagtripjes te maken maar ook om 5 daagse reizen te beleven. De natuurbeleving evenementen van JKS trainingen worden altijd in groepsverband gehouden. Het is de de ideale plek om leuke contacten op te doen terwijl je kunt genieten van de natuur.

Magische natuurtochten als bron van innerlijke rust

Je fantasie de ruimte laten? Weten hoe het voelt om weer een kind te zijn? De natuur doet soms gekke dingen met je. De natuur kan namelijk een bron zijn voor veel mooie dingen. Ga daarom mee op één van de magische natuurtochten. Je zal leren om jezelf steeds meer vrijheid te geven om weer terug te gaan naar de ‘’fabrieksinstellingen’’. Klinkt dit als muziek in de oren? Lees dan even verder.

Wat doen de natuurbelevingen met je?

Het effect van de natuur op deelnemers verschilt natuurlijk per persoon. Voor sommige mensen kan de natuur een erg ontstressend effect hebben. Voor andere helpt het om de geest helder te krijgen en een connectie te maken met jezelf. Wat voor jou het voordeel ook is, de natuur zal een goede invloed op jou als persoon hebben. Daarom zijn alle deelnemers van één van de magische natuurtochten ook altijd zo tevreden. Wat het leuke is aan de tochten is dat je niet alleen bent. De tochten worden namelijk in groepsverband gehouden. Hierdoor kun jij al jouw ervaringen gelijk met anderen delen. Daarnaast is er de ruimte voor stilte en rust. Dit zal je helpen de focus op jezelf te bewaren en er als een beter mens uit te komen.
Jos met Benjamin2Bears voor Eigentijds Sjamanisme
Jos met Benjamin2Bears voor Eigentijds Sjamanisme
Jos met Patrice Bouchardon voor Bomen en hun Genezende Krachten
Jos met Patrice Bouchardon voor Bomen en hun Genezende Krachten (2002, 2007, 2010 e.v.)

Wat doen de magische natuurtochten met je?

Bij deelname aan één van de magische natuurtochten zal jij worden begeleid door iemand die zowel kennis heeft van de natuur, als van het verbeteren van jezelf vanuit de rust. De begeleider zal ervoor zorgen dat de hele ervaring soepel verloopt en jij heerlijk tot rust kan komen. De route zal gaan langs de mooiste plekken van het desbetreffende natuurgebied. Daarnaast zullen er activiteiten gepland staan die jou verder kunnen helpen om het maximale te halen uit jouw eigen natuurbeleving. Lijkt het jou ook wat om mee te gaan op één van deze prachtige tochten? Hou dan goed de agenda in de gaten en kijk of jij een tocht in de kalender kan zetten. Ervaring leert namelijk dat het goed is om tijd voor de natuur in te plannen. Dit zal je helpen om structureel meer tijd door te brengen in de natuur en jezelf verder te ontwikkelen.

Van boerenzoon tot 'old knowledge' trainer

Introductie

Ik ben in 1961 geboren op de boerderij De Hout in Swalmen. Tegenwoordig is dat een natuurreservaat. Via het ‘oude’ geloof en afstamming van zowel mijn vader (geb. 1899) als mijn moeder (geb. 1917) heb ik mijn ‘liefde’ voor werken in en met natuur doorgekregen. Van kinds af aan gaan mensen al met mij mee de bossen in. De eerste levensjaren nam mijn vader mij mee het gebied in, later één van mijn oudere broers. Vanaf 1978 begon ik met groepen mensen te oefenen op het ‘land van mijn ouders’. Sinds 2007 is dat een deel van mijn werk geworden.

Je kunt bij mij oefenen in ‘OerBronTrainingen’, ‘Bos- en Bomen- Sha-Man-isme’, ‘Taoïstische NatuurMagie’ en ‘Castanediaans KrijgerSjamanisme’. Dus ga mee op avontuur en laat je verrassen door een fascinerende wereld.

Bos- en Bomen-Sha-Man

Een ‘Sha-Man’ heeft een heel bijzonder talent voor het intuïtief aanvoelen en ‘gehoorzamen’ van de ‘Sha’. Dit vermogen is erfelijk en wordt overgedragen van ouder op kind. Dit ‘Zegel van de Magie’ wordt altijd in stilte en vanuit nabijheid doorgegeven. Van groot belang blijft dat een ‘Sha-Man’ altijd met de ‘Sha’ mee kan bewegen en dit bijzondere talent alleen inzet voor zijn gezin, familie, stam of volk. Van mijn vader heb ik het ‘werken’ met bomen geleerd. Van mijn moeder het ‘zien’ en ‘begrijpen’ van de energievormen en -wezens. Via mijn Tao-meesters heb ik het oefenen ‘zonder dwang’ geleerd. Via bos- en bomentrainers zoals Patrice Bouchardon, Jeroen Heindijk, Maja Kooistra en heel kort Dusty Miller de 13e heb ik manieren geleerd om bij anderen dit oude vermogen weer ‘wakker’ te maken. Daarvoor trainen tal van mensen al jarenlang bij mij.

Taoïstische NatuurMagiër

Het werken met ‘Chi’ of ‘Sha’ in de natuur heeft ook nadelen. Buiten sta je in de grote krachten en werkt alles meteen enorm sterk op je in. Je moet de ‘Sha’ kunnen ́berijden ́. De taoïsten zijn de enigen die hiervoor hele trainingsprogramma’s hebben ontwikkeld. Wil je verder gaan in de NatuurMagie dan is het nodig om T’ai Chi of Helende Tao te gaan beoefenen. Dit om ervoor te zorgen dat je je levensenergie altijd meteen weer kunt aanvullen wanneer dat nodig mocht zijn. Als je ‘zee van energie’ op niveau kan blijven dan kun je met mij mee gaan trainen buiten in de natuur in speciale dagtrainingen zoals ‘Helende Klanken’, ‘Staan als een Boom’, ‘KrachtPlekTochten’ en nog veel meer…

OerBronTrainer

Niet iedereen kan nog volop met mij meetrainen buiten in de natuur. Daarvoor zijn er de lichtere OerBronTrainingen bij mij of op het ‘land van mijn ouders’ of in het Swalmdal. Ook mensen die voor ZieleZorg en EindeLeven komen, zijn vaak te verzwakt om nog lang buiten te werken. Ik begeleid en gids deze mensen alleen in een eindfase voor hun dood.

Castanediaans KrijgerSjamanisme

Is voor mijzelf de meest uitdagende en meest fascinerende oefenvorm die er bestaat. In verband met de bijzondere effecten bestaat er een selectie voor deelname. Ondertussen trainen liefhebbers al meer dan 9 jaar bij mij in deze vorm van ́KrijgerSjamanisme ́.

Jos met Maja Kooistra voor 'Old Knowledge' (2011 e.v.)
Jos met DustyMiller13 voor 'Bomen Sha-Man' (2013 e.v.)
Scroll naar boven
Direct gesprek starten?