06-19012464

Jos Kleijnen

Nog 9 plaatsen beschikbaar

1, 2, 3 & 5 daagse wandelingen

Geniet van rust, ruimte en richting voor jezelf

ZomerZonnewendeWake

DSCN4839

Ervaar een stukje oude natuurreligie

'Old Knowledge'-momenten

De oude natuurvolkeren moesten wel met het ritme van de natuur meeleven. Het ‘oude weten’ van het trekken van de dieren, het vruchtdragen van de bomen en de barre tijden die er aan kwamen, was van levensbelang voor de hele stam.

In onze 24-uurs economie lijkt het of wij deze band met de natuur helemaal kwijt zijn geraakt. MAAR het zit nog altijd in je eigen natuur opgeslagen (instinctoïde via je primatenbrein) en kan dus weer geactiveerd worden. Zelfs gemakkelijker dan je denkt.

Deze ‘Old Knowledge’-momenten zijn daar speciaal voor ontworpen. Je lichaam krijgt een kans zijn oude kennis weer naar boven te halen. Even verbind je je weer met een oud stukje natuur in jezelf. Zo’n moment van verbondenheid geeft kracht, energie en helpt je verder.

Wat zijn de mogelijkheden?

Van kinds af aan gaan mensen al met mij mee de bossen in. Sinds 2007 is dat een deel
van mijn werk. Dus ga mee op avontuur en laat je verrassen door een fascinerende
wereld.

EikenBosDag

Je gaat met mij mee op verkenningstocht naar een beschermd eiken'oer'bos.
Je ervaart sfeerverschillen, herkent energiestromingen, vindt doorgangen en ontdekt een verborgen eikenkrachtenwereld overal om je heen.
Langzaam maar zeker begrijp je meer van het enorme respect van de oude natuurvolkeren voor grote , kolossale eikenbossen. Misschien bespeur je zelfs een levende Eiken-Geest?

ZomerZonnewende

De zomerzonnewendewake vindt één keer per jaar plaats. Je slentert urenlang door de natuur en blijft de hele nacht op een plaats waken. Om je heen bewegen de everzwijnen, in de verte blaffen de reeën, boven je hoofd vliegt de nachtzwaluw. Je kunt de muggen horen dansen, totdat je indut. Je voelt je steeds meer één worden met de natuur. De volgende morgen wordt je verrast door de zon en de kou.

BeukenBosAvond

Je gaat met mij naar een speciaal, aangelegd, oud beukenbosgebied. Je ervaart de sfeer, voelt de speciale krachten,en ontdekt een verborgen energiewereld die vroeger heel gewoon en geaccepteerd was. We proberen er voor volle maan te zijn. Je zult meer begrijpen van de oude maanfeesten en de zogenaamde heksenkringen bij volle maan. Wie weet raak ook jij wel even helemaal de weg kwijt?

WinterZonnewende

De winterzonnewendewake vindt één keer per jaar plaats. Je kleedt je op lang buiten zijn in de winterkou. Je gaat in het donker naar een oude heuveltop. Je geniet van de rust, ruimte en stilte van de winternacht. In de verte hoor je de geluiden van de stad en het verkeer nog. Langzaam maar zeker krijgt de wintersfeer je te pakken. Uitgerust, bijgetankt en voldaan keer je in stilte terug door de nacht.

“Wat levert het je op?”

‘Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen ontspannen. Ze voelen zich verfrist en krijgen nieuwe energie. Op die manier wordt ziekte voorkomen en een gezonde levensstijl bevorderd.'(Yoshifumi Miyazaki, auteur en expert ‘BosBaden’.) ‘Tijd doorbrengen tussen bomen en planten kan je bloeddruk verlagen, stress verlichten, meer energie opleveren en je immuunsysteem versterken.’ (Dr. Ging Li’, internationaal expert op het gebied van bosgeneeskunde’.)

Er is ondertussen een schat aan gegevens verzameld die bewijzen dat bosbaden:
Scroll naar boven
Direct gesprek starten?