06-19012464

Jos Kleijnen

Nog 9 plaatsen beschikbaar

1, 2, 3 & 5 daagse wandelingen

Rust, ruimte, seizoenen en stilte als leermeesters

Natuur en Meditatie

20160718_110454

Laat je raken door natuurlijke ritmes

Natuurmeditaties

Wij gaan op pad om te oefenen in stilstaan en letterlijk stil zijn in de natuur. Luisteren naar de taal en de tekens die ons buiten worden aangereikt. Dan wordt de natuur vanzelf weer onze leermeester.

Je lijf als kompas staat namelijk altijd en overal voor je klaar. Daarvoor heb je wel rust, ruimte en stilte nodig.

Vanuit het stil aanwezig zijn in de natuur ontstaat vanzelf een stukje eigen wijsheid en eigenheid dat steeds meer ruimte en waardering zal krijgen.

Zo word je leven gemakkelijker. In ieder geval in je eigen doen en laten!

Wat zijn de mogelijkheden?

Van kinds af aan gaan mensen al met mij mee de bossen in. Sinds 2007 is dat een deel
van mijn werk. Dus ga mee op avontuur en laat je verrassen door een fascinerende
wereld.

HerfstKrachten

Je gaat met mij mee op HerfstKrachtenTocht in de natuur.
Afhankelijk van het weer en de groepsgrootte oefen je met het openen van je zintuigen, het aanleggen van speciale bepantseringen voor werken in de kou, het achterlaten van oude, stukken uit je verleden die je vertragen, het lopen in stilte en het zitten in stilte terwijl je je verleden en toekomst overdenkt.

LenteKrachten

Je gaat met mij mee op LenteKrachtenTocht in de natuur.
We zoeken de ruimte en de zon op om daar te gaan liggen/zitten in de natuur.
Gaandeweg kom je bij steeds mooiere stukken natuur waar de oorspronkelijke krachten nog volop leven.
We gebruiken deze tocht om op krachten te komen voor de lente en de zomerperiode.

ZomerZonnewende

De zomerzonnewendewake vindt één keer per jaar plaats. Je slentert urenlang door de natuur en blijft de hele nacht op een plaats waken. Om je heen bewegen de everzwijnen, in de verte blaffen de reeën, boven je hoofd vliegt de nachtzwaluw. Je kunt de muggen horen dansen, totdat je indut. Je voelt je steeds meer één worden met de natuur. De volgende morgen wordt je verrast door de zon en de kou.

Krijger-Sjamanisme

Je begint weer de volle verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. De kunst bestaat uit het activeren van je 'eigen afstamming' en 'liefde voor de natuur'. Dit zonder je gezondheid en kracht te schaden. Je  wordt ingewijd in een oude eenvoudige natuurreligie. Je leert omgaan met natuur, energie, kracht en macht. Het zal je natuurleven zeker verrijken. Dus waag de sprong.

“Wat levert het je op?”

‘Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen ontspannen. Ze voelen zich verfrist en krijgen nieuwe energie. Op die manier wordt ziekte voorkomen en een gezonde levensstijl bevorderd.'(Yoshifumi Miyazaki, auteur en expert ‘BosBaden’.) ‘Tijd doorbrengen tussen bomen en planten kan je bloeddruk verlagen, stress verlichten, meer energie opleveren en je immuunsysteem versterken.’ (Dr. Ging Li’, internationaal expert op het gebied van bosgeneeskunde’.)

Er is ondertussen een schat aan gegevens verzameld die bewijzen dat bosbaden:
Scroll naar boven
Direct gesprek starten?